Responsive


Wat is een Responsive website ?

Een responsive website betekent letterlijk 'een website die zich aanpast aan de beschikbare ruimte op het scherm'. Dus als er geen ruimte is om 2 kolommen naast elkaar te laten zien, verschijnt er geen scrollbalk, maar krijgt een van de kolommen een andere plek. Als de lettergrootte te klein is om lekker te lezen op een smartphone gaan we niet inzoomen, maar worden de letters automatisch groter. Responsive design betekent dus gebruiksvriendelijkheid voor alle apparaten waarmee men uw website kan bekijken.

Hoewel de begrippen vaak door elkaar worden gebruikt, is Responsive design niet hetzelfde als 'adaptive design'. Adaptive design gaat namelijk nog een stap verder en speelt in op specifieke functies van verschillende apparaten.


Hoe werkt Responsive design ?

Het maken van een responsive website is een redelijk technisch verhaal. Het komt er op neer dat slim programmeren zorgt dat elementen van een website geen vaste breedte krijgen. Zo blijven verhoudingen van uw website hetzelfde als het scherm kleiner of groter wordt. De website 'beweegt mee'.

Is het scherm van een tablet of smartphone echt te klein om uw website nog goed te laten zien ? Dan wordt uw website anders ingedeeld.

Bijvoorbeeld: een horizontale navigatiebalk verandert in een drop-down menu. Of : een groot logo links in beeld beweegt naar een kleine versie bovenaan de pagina.Waarom wil ik een Responsive website ?

Gebruiksvriendelijkheid voor alle bezoekers is de belangrijkste reden voor een responsive website. Welk apparaat men ook gebruikt, uw website is altijd leesbaar, gemakkelijk te bedienen en logisch ingedeeld. Geen frustratie of teleurstelling over te kleine buttons of onleesbare pagina's, maar tevreden en blijvende bezoekers.


Waarom ook uw website Responsive MOET worden ?

Wilt u zien hoe uw website eruit ziet op bv een tablet of een smartphone tov een pc of laptop, bezoek dan ResponsiveDesign eens en vergelijk.
U zult versteld staan van de verschillen en snappen waar het fout gaat, MITS uw website al "Responsive" is natuurlijk.

Onlangs in het nieuws :
http://nos.nl/uitzending/4905-uitzending.html
(skip naar 04:37)
NU.NL rept er ook over : http://www.nu.nl/internet/4034227/google-past-mobiel-zoekalgoritme-fors.html